Faktaundersøgelse

”Faktaundersøgelse” er en gennemprøvet metode som hjælper virksomheder, når der rejses anklager om mobning, sexchikane og krænkelser på arbejdspladsen. Desuden giver metoden et godt grundlag for det videre arbejde med sagen og er særligt nyttigt, når påstand står mod påstand. Faktaundersøgelser skaber et forsvarligt, hurtigt og retfærdigt grundlag for behandling af sagen, og gør det muligt at afgøre disse sager.

Metoden er udviklet i Norge med inspiration fra en mangeårig britisk praksis i konfliktsager. De grundlæggende principper for de anvendte undersøgelsesmetoder er udviklet i et samarbejde med parterne på det norske arbejdsmarked og det norske Arbejdstilsyn i kampagnen ”Job uden mobning”, som alle anbefaler metoden. Fakta-undersøgelser gennemføres i fuld overensstemmelse med principperne i centrale, juridiske retningslinjer for sagsbehandling og imødekommer kravene i den europæiske aftale mellem de centrale europæiske arbejdsgiver- og fagorganisationer om håndtering af vold og chikane i arbejdslivet.

Kurset giver indsigt og færdigheder i:
•    juridiske grundlag for en etisk forsvarlig og retfærdig behandling af sager med mobning, sexchikane eller krænkelser i arbejdslivet,
•    opdage og opspore symptomer,
•    skabe trygge rammer for håndtering af konflikter på arbejdspladsen,
•    at finde afgørelser, som afklarer ansvar og behov for opfølgning samt
•    en teoretisk og praktisk indsigt i temaerne mobning og chikane.

Næste kursus afholdes 16. - 18. september 2021 i København. (uden overnatning)

>> Se program og læs mere her

GÅ TIL TILMELDING

 

Det er muligt at blive certificeret hvis man gennemfører uddannelsens tre trin. Læs mere herunder

Certificering som Faktaundersøger
Certificeringen udstedes og underskrives af fagfolkene bag metoden: professor Helge Hoel, professor Ståle Einarsen og advokat Harald Pedersen. Læs mere om certificeringsprocessen her!

 

 

 

Har du brug for en arbejdsmiljørådgiver?

En arbejdsmiljørådgiver kan både løse udfordringer i forhold til arbejdsmiljøet i virksomheden og forebygge at de opstår.